Zoek
Sluit dit zoekvak.

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Vul het contactformulier hieronder in. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op!

E-mail ons:

info@grijsgoudadvies.nl

Bel ons:

+31 (0)6 - 40 32 79 28

Contactformulier

Contact

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Dit artikel beschrijft precies, waarom onderhoud zo belangrijk is. Lees verder

Het begint allemaal met meten en registreren. Ga het productieproces meten.

De beste methode is het meten van OEE; daarmee meet je de effectiviteit van jouw productieassets. Met drie waarden; de beschikbaarheid, de snelheid en de kwaliteit ‘first-time-right’ bepaal je het OEE getal.

Vanuit die metingen kun je bepalen waar de grootste verstoringen zitten en dan start je met de top 3 verstoringen te reduceren of liever nog te elimineren. (De OEE meet methode is inzetbaar voor het totale proces maar in een later stadium ook voor het meten van individuele processtappen of unieke assets.)

Daarnaast ga je kijken waar jouw onderhoudseuro de hoogste waarde kan toevoegen aan jouw organisatie. Is dat door de beschikbaarheid te verhogen, de kosten te drukken, de veiligheid en kwaliteit te verbeteren of investeringsgelden goed in te zetten.

Ook is het raadzaam uit te zoeken hoe hoog de stilstandskosten per uur zijn; vaste kosten, energieverbruik en grondstofkosten, maar ook uitloop- en aanloopverliezen bij een ongeplande stop.

Verder moet de technische organisatie in kaart gebracht worden, maar ook de interactie met de productie- en kwaliteitsafdeling. Zijn alle benodigde rollen in voldoende mate ingevuld; intern of extern? Of heeft jouw hoofd technische dienst alle petten op en komt deze daardoor niet aan de eigenlijke taak toe?

Het MT zal ook tegen het licht gehouden moeten worden; staat techniek op de agenda, is techniek rechtstreeks vertegenwoordigd in het MT of is deze ondergeschoven bij de productieafdeling?

Kortom de situatie en de organisatie moeten in kaart gebracht worden en daarna met de resultaten uit de metingen en overig dataonderzoek geanalyseerd worden. Ook moet e.e.a. getoetst worden tegen de missie en visie van de organisatie. De asset management strategie moet daarop aansluiten. Het is raadzaam daar externe hulp bij in te schakelen, deze zal met een onbevooroordeelde blik naar jouw organisatie kijken vanuit een ander perspectief.

Want zoals Albert Einstein eens heeft gezegd:

“We kunnen onze problemen niet oplossen met de manier van denken waarmee we ze gecreëerd hebben.”

Anders kijken naar onderhoud en naar de organisatie is wat er nodig is om vervolgstappen in gang te zetten.

Lees hier meer over de productiebehoefte piramide en het belang van onderhoud

Dit artikel beschrijft precies, welke rollen er in een technische functie te vinden zouden moeten zijn. Lees verder

Of neem eens een kijkje op het YouTube kanaal van GrijsGoud Advies

Dit artikel beschrijft precies, wat een adviseur u kan opleveren Lees verder

Vindt hier ons laatste nieuws